Flyttegods fra USA til Danmark

Vi hjælper dig med alt det praktiske, både omkring transport og alt papirarbejdet. Har en bil, motorcykel eller en båd som skal med til Danmark, klare vi også det.

Flyttegods fra USA til Danmark

Vi hjælper dig med alt det praktiske, både omkring transport og alt papirarbejdet. Har en bil, motorcykel eller en båd som skal med til Danmark, klare vi også det.

Din danske kontakt i North Carolina

Flytning fra USA til Danmark

Import af flyttegods

Skal du og din familie flytte tilbage til Danmark? Vi hjælper dig med transporten af dine møbler og andet indbo. Hvis du har en bil eller motorcykel, som du også ønsker at tage med hjem til Danmark klare vi også det.

Bil eller motorcykel som flyttegods fra USA til Danmark.

Bil elller motorcykel som flyttegods

Hvis du har haft og benyttet din bil eller motorcykel i mindst 6 måneder, kan motorkøretøjet indføres told- og momsfrit som flyttegods. Du skal kunne fremvise det udenlandsk registreringsbevis som dokumentation for dette. Det første år efter indførslen må bilen eller motorcyklen ikke sælges, pantsættes eller udlejes.

 

Hvor meget fylder mit flyttegods?

Der er selvfølgelig forskel på om det er en mindre lejlighed eller et stor hus du skal flytte fra. Som udgangspunkt regner man med at fuldt møbleret toværelseslejlighed kan være i en 20-fods container. Containerstørrelserne inden for shipping er 20 fods eller 40 fods containere. Men da det er svært selv at vurderer, er det bedst, at det er flyttefirmaet som skal pakke dit indbo ned, der laver en beregning af hvor meget det fylder.

Transportforsikring på flyttegods

Transportforsikring på flyttegods dækker kun i tilfælde af, at skibet synker eller at containeren falder i vandet.

Told og flyttegods – sådan er retningslinjerne

Du skal som udgangspunkt, ikke betales told af personlige ejendele, når du flytter fra USA til Danmark. Dog har SKAT er række betingelser for toldfritagelse. Ejendelene skal have været i din besiddelse i mindst 6 måneder og at ejendelene skal benyttes til samme formål som på det tidligere opholdssted.

Du skal have haft bopæl i USA i en sammenhængende periode på mindst 12 måneder.

Vær opmærksom på at fritagelsen for told ikke omfatter alkoholhold, tobak, erhvervsmotorkøretøjer og materiel til erhvervsmæssig brug – bortset fra transportabelt værktøj, udstyr eller instrumenter.

Ejendelene skal være indført til Danmark senest 12 måneder efter den du selv er flyttet tilbage, og tidligst 6 måneder før. Hvis ejendelene indføres før du flytter til Danmark, skal der stilles en sikkerhed for told- og afgiftsbeløbet. Toldstyrelsen frigiver sikkerheden, når betingelserne for fritagelsen er opfyldt.

I de første 12 måneder efter indførslen må ejendelene ikke udlånes, pantsættes, udlejes eller overdrages mod eller uden betaling.

Læs mere om retningslinjerne vedrørende flyttegods.

Motorkøretøjer der kan indføres told- og momsfrit

Brugte motorkøretøjer kan indføres told- og momsfrit som flyttegods på betingelse af, at de har været besiddet og benyttet af personen de seneste 6 måneder. Som dokumentation skal fremlægges et udenlandsk registreringsbevis. I de første 12 måneder efter indførslen må bilen ikke sælges, pantsættes eller udlejes.
Samtidig skal du kunne dokumentere, at du har boet i USA i mindst 12 måneder.

Registreringsafgift

En person, som flytter fast til Danmark med et køretøj på udenlandske nummerplader, og som ønsker at benytte det i Danmark, skal bringe køretøjets registreringsforhold i orden senest 30 dage efter indførslen.

Læs mere om reglerne i bekendtgørelsen om registrering af køretøjer.

Vi klarer alt det praktiske

Flyttegods – vi løser dit transportbehov

Vi henter over hele USA. Vi bruger primært terminalen i Charleston, men shipping terminalerne New York, Miami, Los Angeles, Jacksonville eller Houston kan også arrangeres.

Skriv til os

Har du spørgsmål? Skriv endelig til os!

USA-shipping
3601 Meeting Street Road
Unit F
North Charleston, SC 29405, USA.
Telefon: +1 704 942-7327
Mandag-fredag fra kl. 13.00 til kl. 23.30,
bemærk der er dansk tid.
E-mail: kontakt@usa-shipping.dk

Vores samarbejdspartnere
Vi har et tæt samarbejde med shippingfirmaet Mammen & Drescher, som sørger for alt det praktiske omkring afhentning af container, udpakning, dokumenter og fortoldning.

Import af biler og motorcykler
Vi hjælper både private og virksomheder med at importere biler og motorcykler fra USA. Læs mere på USA-importen.